به طور کلی به دلایل زیر استفاده از دسته بندی مطالب توصیه میشود:
- دسته بندی ها حاوی مطالب موجود در آن دسته هستند.
- دسته بندی ها در سئو سایت تأثیر مثبت دارند.
- دسته بندی ها باعث افزایش فروش و بازدید از سایت میشوند.
- دسته بندی ها به ایجاد نظم در مطالب سایت کمک میکنند.
آنچه میخوانید:
ایجاد دسته بندی در وردپرس
به پیشخوان وردپرس دقت کنید. هر یک از منوهای نوشته، محصولات، رسانه دارای یک زیرگروه به نام دسته بندی ها هستند. با استفاده از آن میتوانید مطالب و محتواهای آن بخش را دسته بندی کنید.
برای دسته بندی نوشته ها و مقالات سایت از پیشخوان وردپرس زیرگروه “نوشته ها > دسته بندی ها” را انتخاب کنید. در صفحه بعد یک دسته بندی جدید ایجاد کنید.
عنوان
یک نام برای دسته بندی در نظر بگیرید تا دسته بندی مطالب سایت با این نام انجام شود. بهتر است نامی که انتخاب می کنید مفهوم و منظور آن دسته را برساند.
نامک
همان آدرس دسته است که در مرورگر نمایش داده میشود. اگر این قسمت را تکمیل نکنید به طور پیشفرض همان عنوان دسته برای نامک در نظر گرفته میشود. برای روند سئو سایت بهتر است از نام های انگلیسی متناسب با عنوان دسته برای فیلد نامک استفاده شود.
دسته مادر
از جعبه بازشونده دسته مادر، مشخص کنید آیا این دسته زیرمجموعه دسته بالاتری است یا خود به عنوان دسته اصلی و مادر شناخته میشود. در واقع این بخش ساختار سلسله مراتبی دسته ها را مشخص میکند.
توضیحات
در این بخش میتوانید توضیح مختصری از دسته را وارد کنید و در صورت تمایل و با تنظیماتی که در ادامه بیان میشود آن را به کاربران نمایش دهید. توجه داشته باشید بخش توضیحات دسته بندی ها به بهبود سئو سایت می انجامد.
لیست دسته ها
پس از ایجاد دسته بندی جدید، آن به لیست دسته ها اضافه میشود. با کلیک روی هر کدام از دسته ها یا کلیک گزینه”نمایش” روی هر دسته، محتواهایی که در آن دسته بندی قرار دارند را مشاهده خواهید کرد.
برای ویرایش دسته ها از گزینه “ویرایش” روی هر دسته استفاده کنید.
به یاد داشته باشید، وقتی محتوای جدیدی در سایت قرار منتشر می کنید، حتماً دسته بندی مربوط به آن را نیز انتخاب کنید. به طور مثال در صفحه نوشته ها، از جعبه “دسته ها” که در سمت چپ صفحه ویرایش نوشته قرار دارد، نام دسته(های) مربوط به مقاله را فعال کنید.
در صورتی که برای محتواها، دسته انتخاب نکنید، به طور پیش فرض، در زیر مجموعه دسته بندی نشده قرار میگیرند.
طراحی صفحات دسته بندی در قالب زفایر
همان طور که می دانید صفحات دسته بندی دارای لینک بوده و قابل مشاهده هستند. برای تنظیم صفحه دسته بندی ها که هدر و فوتر سایت را نمایش دهید. در پیشخوان وردپرس، زیرگروه” Zephy > تنظیمات پوسته” را کلیک کنید. در صفحه تنظیمات پوسته قسمت “طرحبندی بایگانی ها > دسته ها”، در هر کدام از جعبه های بازشونده سربرگ و فوتر نام سربرگ و فوتر که طراحی کرده اید را انتخاب کنید.
توجه کنید بخش دسته بندی در قسمت طرحبندی بایگانی ها مربوط به نوشته ها و مقالات سایت است. در صورتیکه از افزونه فروشگاه ساز ووکامرس برای ایجاد فروشگاه استفاده نمایید، گزینه دسته بندی مربوط به محصولات نیز به قسمت طرح بندی بایگانی ها اضافه میشود . میتوانید برای تنظیم هدر و فوتر صفحات دسته بندی محصولات از آن استفاده کنید.
دسته بندی
همچنین می توانید برای صفحات دسته بندی قالب محتوا ایجاد کنید .تا این صفحات نیز دارای تمپلیت منحصر بفرد برای نمایش باشند و نام قالب محتوایی که طراحی میکنید را در قسمت قالب محتوای بخش طرح بندی بایگانی ها انتخاب نمایید.
برای ایجاد قالب محتوای دسته بندی، زیرگروه” Zephyr > قالب محتوا” در پیشخوان وردپرس را انتخاب کنید. دکمه “افزودن قالب محتوا” را کلیک و یک عنوان برای قالب بنویسید.
جستجو(کوئری)
با استفاده از صفحه ساز ویژوال کامپوزر، پس از اضافه کرده المان “ردیف”، برای نمایش دسته ها به صورت شبکه ای و در گرید از المان “پیمایشگر” یا “شبکه ای” استفاده کنید. به این نکته مهم توجه کنید؛ در صفحه تنظیمات مربوط به المانی که برای نمایش مقالات انتخاب کردید، از جعبه بازشونده نمایش گزینه “آیتم های جستجو(کوئری) جاری(استفاده برای بایگانی و نتایج جستجو)” را انتخاب کنید تا بر اساس محتوای مربوط به هر دسته نمایش داده شود.
آموزش نمایش محتوا با گرید قالب زفایر
تگ h1
برای نمایش عنوان دسته ها در صفحات سایت، المان “عنوان نوشته” را به قالب محتوا اضافه کرده اضافه کنید و در صفحه تنظیمات عنوان نوشته تگ h1 را انتخاب کنید.
همچنین میتوانید برای نمایش مسیر صفحات از المان “مسیر راهنما” و از المان “محتوای نوشته” برای نمایش قسمت توضیحات دسته استفاده نمایید.
برای مشاهده آموزش جامع ساخت قالب و تمپلیت صفحات ساخت قالب صفحات کنید.
سایدبار
در صفحه دسته بندی ها نیز میتوانید سایدبار نمایش دهید. برای این کار میبایست بلوک صفحه ای که برای سایدبار ایجاد کرده اید را به قالب اضافه کنید. برای روش طراحی سایدبار، آموزش طراحی سایدبار را مشاهده نمایید.
حال با کلیک روی هر دسته، صفحه آن در قالبی که طراحی کردید در مرورگر نمایش داده میشود.
در پایان یادآوری می شود ایجاد دسته های متناسب با محتوای سایت یکی از مهمترین کارها در طراحی سایت بوده که به نظم و ترتیب مطالب سایت و نمایش بهتر آنها می انجامد.